Barion Pixel
Hasznos tippek

A 4 legjobb app nyelvtanuláshoz

Ebben a bejegyzésben négy olyan applikációt fogok nektek mutatni, amit nyelvtanuláshoz és gyakorláshoz használhattok.

1. Tandem

Ha a tanulást az ismerkedéssel, barátkozással is összekötnéd, a Tandem a neked való app. A Tandem egy nemzetközi közösség nyelvtanulók számára. Nem kész tananyagokat kapsz, hanem a beszélt, illetve megtanulni kívánt nyelvek beállítása után a rendszer összehoz olyanokkal, akikkel a célnyelvet gyakorolni tudod. Az én profilomon például a magyar van beállítva anyanyelvnek, az angol folyékonyan beszélt nyelvnek és az olasz a gyakorolni kívánt nyelvnek. Ezek alapján az app olyanok tagokat javasol nekem, akik magyarul vagy angolul tanulnának és folyékonyan beszélnek olaszul vagy olasz az anyanyelvük. Cseveghettek írásban, de létezik hangüzenet funckió is. Amit én nagyon szeretek benne, hogy a csevegésekbe szótár is van beépítve, így könnyen ki tudom szótárazni, amit nem értek anélkül, hogy más oldalra kellene navigálnom. A csevegőpartneredtől kapott üzeneteket javíthatod is, így csevegés közben is folyamatosan tanulhattok egymástól.

2. busuu

A busuu alkalmazáson belül jelenleg 12 nyelv közül lehet választani (angol, spanyol, francia, német, olasz, portugál, kínai, japán, lengyel, török, orosz és arab). Kész tananyagokat kapsz, amik több készségre épülnek, rövid részekre vannak lebontva, így napi szintű tanulásra és gyakorlára is ideálisak. A Tandemhez hasonlóan ehhez az apphoz is tartozik egy nemzetközi közösség, ahol a 100 millió felhasználó valamelyikével cseveghetsz.

3. Quizlet

A Quizlet a legjobb applikáció szókincs tanulásához és gyakorlásához! Gyakorlatilag egy szótanító vagy szógyakorló appról van szó, amiben vannak mások által feltöltött tematikus szószedetek, de én igazából a személyre szabhatóságában látom a lényeget, ugyanis a saját igényeid szerint is összeállíthatsz szószedeteket. Pl. a tankönyv 1. leckéjének szavait töltheted fel magadnak ide vagy szaknyelvet tanuló tanítványaim a saját munkavégzésükhöz használt szavakat, kifejezéseket. A rendszer nyelvpárral dolgozik, pl. angol-magyar. Választhatsz a rendszer által felkínált szavakból, de speciális szavak jelentését magad is feltöltheted. A szavahoz akár képet is rendelhetsz, feltölthetsz teljes mondatokat (ezt levélsablonok esetében különösen hasznosnak találom), az app a szószedetekből digitális szókártyákat generál, amikkel gyakorolhatsz, ha pedig eleget gyakoroltál, többféle, személyre szabható teszt segítségével fel is kérdezi tőled az adott mappa tartalmát. Számítógépen és okostelefonon is használhatod. Részletek a quizlet.com oldalon.

4. Grammarly

A Grammarly olyan, mint egy nagyon fejlett helyesírásellenőrző. Appként, illetve számítógépre önálló programként is letölthető, de létezik Google Chrome-hoz használható változata is. Nemcsak a helyesírást ellenőrzi, de a szóhasználatot is, ami magasabb szinteken már igencsak jól jön, így biztos, hogy nemcsak a nyelvtanod lesz hibátlan az adott emailben vagy fogalmazásban, de a szókincs és a stílus is olyan lesz, amilyet a szövegkörnyezetnek megfelel. Részletekért látogass el a grammarly.com oldalra.

Az összes említett applikációt megtalálod a Google Play áruházban vagy az App Store-ban.

(borítókép: Designed by drobotdean / Freepik)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük